alyvuogių aliejus, patepti;
250 g miltų;
250 g rupių miltų;
1 a. š. maistinės sodos;
1/2 a.š. druskos;
3 valg. š. pesto padažo;
300 ml pasukų;
55 g. žaliųjų alyvuogių, stambiai supjaustytų;
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į
dubenį per sietelį persijokite miltus, sodą ir druską, išberkite lauk visas
liekanas.
2. Sumaišykite pesto padažą ir pasukas. Įmaišykite į miltus
kartu su alyvuogėmis ir suformuokite minkštą tešlą. Prireikus įpilkite daugiau
skysčio.
3. Suformuokite tešlą į maždaug 20 cm skersmens skritulį ir
padėkite ant kepimo popieriaus. Šiek tiek suplokite ir padarykite du gilius
pjūvius, suformuodami kryžių.
4. Kepkite orkaitėje apie 30-35 min, kol gražiai paruduos.
Pabarbenus kepaliuką apačioje, turėtų skambėti lyg būtų tuščias.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą