pirmadienis, liepos 18, 2016

Duona su alyvuogėmis ir pesto padažu

Atrodo duona pats paprasčiausias, kasdienis, todėl niekuom neišsiskiriantis dalykas, bet alyvuogės tikrai padaro šią duoną išskirtine! Nesudėtinga ir greitai pagaminama.



Reikės:
alyvuogių aliejus, patepti;
250 g miltų;
250 g rupių miltų;
1 a. š. maistinės sodos;
1/2 a.š. druskos;
3 valg. š. pesto padažo;
300 ml pasukų; 
55 g. žaliųjų alyvuogių, stambiai supjaustytų;



Eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį per sietelį persijokite miltus, sodą ir druską, išberkite lauk visas liekanas.
2. Sumaišykite pesto padažą ir pasukas. Įmaišykite į miltus kartu su alyvuogėmis ir suformuokite minkštą tešlą. Prireikus įpilkite daugiau skysčio.
3. Suformuokite tešlą į maždaug 20 cm skersmens skritulį ir padėkite ant kepimo popieriaus. Šiek tiek suplokite ir padarykite du gilius pjūvius, suformuodami kryžių.
4. Kepkite orkaitėje apie 30-35 min, kol gražiai paruduos. Pabarbenus kepaliuką apačioje, turėtų skambėti lyg būtų tuščias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą