antradienis, liepos 26, 2016

Buritai

Varčiau receptų knygą "Pasaulio virtuvė" ir pamačiau buritų receptą. Visada žavėjo egzotiškos virtuvės, neišimtis ir meksikietiška virtuvė. Mėgstu aštresnį maistą, tad nusprendžiau išmėginti ir šį receptą. Ir nors ingredientų sąrašės nėra labai trumpas, bet visi produktai yra įprasti ir praktiškai vartojami vos ne kasdien. Man tikrai buvo skanu, tikiuosi ir jums bus taip pat.

Reikės:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 susmulkintas svogūnas;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
500 g. neriebaus jautienos faršo (aš dėjau kiaulienos);
3 susmlkinti be sėklyčių pomidorai;
1 susmulkinta raudonoji saldžioji paprika;
800 g. įvairių nusunktų konservuotų pupų;
125 ml daržovių sultinio;
1 valg. š. susumulkintų petražolių;
8 tortilijų lakštai;
125 ml pomidorų pastos;
50 g. sutarkuoto čederio sūrio;
3 svogūnų laiškai, susmulkinti;
druska ir pipirai;
įvairų salotų lapai, papuošti.

Eiga:

1. Įkaitinkite aliejų didelėje, nepridegančioje keptuvėje, sudėkite svogūnus ir česnakus, tada kepkite, kol svogūnai suminkštės, tačiau neparuduos. Išimkite iš keptuvės.
2. Sudėkite faršą ir smulkindami mediniu šaukštu kepkite 3-4 minutes ant didelės ugnies, kol pradės ruduoti. Jei bus, nupilkite aliejaus perteklių.
3. Vėl suberkite į keptuvę svogūnus ir česnakus, sudėkite pomidorus ir paprikas ir kepkite 8-10 min.
4. Suberkite pupas ir petražoles, supilkite sultinį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Neuždengę kepkite dar 20-30 min., kol sutirštės.
5.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Mėsos mišinį išdėliokite ant tortilijos lakštų.
6. Suviniokite kiekvieną tortiliją ir sudėkite krašteliais žemyn į kepimo skardą.
7. Ant buritų supilkite pomidorų pastą ir užbarstykite sūrio. Kepkite orkaitėje 20 min.
8. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite svogūnų laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą