Reikės:
1 susmulkintas svogūnas;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
500 g. neriebaus jautienos faršo (aš dėjau kiaulienos);
3 susmlkinti be sėklyčių pomidorai;
1 susmulkinta raudonoji saldžioji paprika;
800 g. įvairių nusunktų konservuotų pupų;
125 ml daržovių sultinio;
1 valg. š. susumulkintų petražolių;
8 tortilijų lakštai;
125 ml pomidorų pastos;
50 g. sutarkuoto čederio sūrio;
3 svogūnų laiškai, susmulkinti;
druska ir pipirai;
įvairų salotų lapai, papuošti.
Eiga:
1. Įkaitinkite aliejų didelėje, nepridegančioje keptuvėje, sudėkite svogūnus ir česnakus, tada kepkite, kol svogūnai suminkštės, tačiau neparuduos. Išimkite iš keptuvės.
2. Sudėkite faršą ir smulkindami mediniu šaukštu kepkite 3-4 minutes ant didelės ugnies, kol pradės ruduoti. Jei bus, nupilkite aliejaus perteklių.
3. Vėl suberkite į keptuvę svogūnus ir česnakus, sudėkite pomidorus ir paprikas ir kepkite 8-10 min.
4. Suberkite pupas ir petražoles, supilkite sultinį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Neuždengę kepkite dar 20-30 min., kol sutirštės.
5.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Mėsos mišinį išdėliokite ant tortilijos lakštų.
6. Suviniokite kiekvieną tortiliją ir sudėkite krašteliais žemyn į kepimo skardą.
7. Ant buritų supilkite pomidorų pastą ir užbarstykite sūrio. Kepkite orkaitėje 20 min.
8. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite svogūnų laiškais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą