trečiadienis, rugpjūčio 10, 2016

Migdoliniai sausainiai

Reikės:
250 g sveiki migdolai be žievelės (dėjau su žievėle ir šiek tiek mažiau - 200 g.)
200 g miltų
175 smulkaus cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. malto cinamono
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto.

Eiga:
*Susmulkinti migdolus.
*Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir migdolus.
*Į atskirą dubenėlį sumaišyti vanilės ekstraktą su išplaktais kiaušiniais.
*Sumaišyti visus ingredinetus, kol susidarys kietoka masė.
*Truputį paminkę, padalinkite į dvi dalis ir suformuokite pailgas maždaug 5 cm pločio dešras.
*Sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipnių temperatūros orkaitėje 20-25 min., kol sukietės.
*Ištraukite iš orkaitės ir palikite, kad šiek tiek atvėstų. Tada suraikykite vieno cm storio riekelėmis. Tuo tarpu sumažinkite temperatūrą orkaitėje iki 160 laipsnių.
*Išdėliokite riekeles ant kepimo skardų. Kepkite orkaitėje 15-20
min., kol sausainiai apdžius ir taps traškūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą