antradienis, rugpjūčio 16, 2016

Lengvas obuolių desertas

Reikės:
*2 didelių obuolių, nulupti ir supjaustyti
*3 val.š. klevų syrupo
*1/2 a.š. kvapiųjų piprų
*1/2  citrinos sultys
*55 g. sviesto
*100 g. avižinių dribsnių
*40 g. cukraus

Eiga:
*Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipnių celsijaus temperatūros. Į orkaitę įdėkite kepimo skardą, kad įkaistų.
*Sudėkite obuolius į puodą ir įmaišykite klevų sirupą, citrinos sultis bei pipirus.
*Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite ir virkite 5 min, kol obuoliai pradės minkštėti.
*Tuo tarpu kitame puode išlydykite sviestą, nukelkite nuo ugnies ir suberkite cukrų bei avižinius dribsnius, išmaišykite.
*Sudėkite obuolius į 4 karščiui atsparius 200 ml talpos indus. Ant viršaus užbarstykite avižų mišinio. Perkelkite ant įkaitintos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepkite 10 minučių, kol šiek tiek paruduos ir pradės burbuliuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą