Reikės:
Kremui:
*400 g. moliūgų tyrės
*250 g. maskarponės sūrio
*200 g. 35-36 proc. grietinėlės
*100 g. cukraus pudros
*80 ml. šalto vandens
*1 apelsinas
*20 g. želatinos
Pagrindui:
*200 g. trapių šokoladinių sausainių
*50 g. sviesto
*4 v. š. grietinėlės
Eiga:
*Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais sudėkite į
orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas
priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. 3 - 4 cm. kubeliai kepami apie 20 minučių. Man pagaminti 400 g, moliūgų tyrės reikėjo apie 1,1 kg moliūgo, tad nepabijokite jo supjaustyti daugiau.
*Kol moliūgas kepa gaminame pagrindą. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę,
gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per
visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos
kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.
*Iškepusį moliūgą sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti.
*Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
*Moliūgo tyrę,
maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės.
Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis.
Išmaišome.
*Želatiną
ištirpiname (tik neužviriname), atvėsinam
e ir įmaišome į kremą. Galiausiai
įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote,
kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu.
*Pilame kremą ant
pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą