antradienis, rugpjūčio 16, 2016

Apelsinų skonio moliūgų tortas

Reikės:
  Kremui:
*400 g. moliūgų tyrės
*250 g. maskarponės sūrio
*200 g. 35-36 proc. grietinėlės
*100 g. cukraus pudros
*80 ml. šalto vandens
*1 apelsinas
*20 g. želatinos
  Pagrindui:
*200 g. trapių šokoladinių sausainių
*50 g. sviesto
*4 v. š. grietinėlės




Eiga:
*Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. 3 - 4 cm. kubeliai kepami apie 20 minučių. Man pagaminti 400 g, moliūgų tyrės reikėjo apie 1,1 kg moliūgo, tad nepabijokite jo supjaustyti daugiau.
*Kol moliūgas kepa gaminame pagrindą. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.
*Iškepusį moliūgą sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti.
*Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
*Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome.
*Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsinam
e ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu.
*Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą