šeštadienis, kovo 19, 2016

Riešutinė bananų duona...

Taigi prasidėjo atostogos, grįžau namo. O čia virtuvėje pūpso nuostabioji orkaitė, kviesdama mane ką nors pagaminti :D. Tai štai neiškenčiau ir susiradau, kažkada labai senai iš Cosmopolitan išsiplėštą receptuką. Toks visai paprastas, o ir pavadinimą paskaičius jau seilės ima kauptis. Taigi sumąsčiau išmėginti jį. Ir eureka! Gavosi tikrai skanus pyragas :D

Reikės:

* 2 puodeliai miltų;
*3/4 šaukštelio kepimo sodos;
*1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
*1/2 šaukštelis druskos;
*1 puodelis cukraus (dėjau puse puodelio ir tikrai užteko)
*1/2 puodelis rapsų aliejaus;
*2 kiaušiniai;
*1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
*1/2 puodelio pasukų;
*3 sutrinti vidutinio dydžio bananai;
*1/2 puodelio maltų graikinių riešutų ( aš juos tiesiog sulaužiau rankomis)

Eiga:

*Dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti sausuosius ingrediantus, trintus bananus ir riešutus ir gerai išmaišyti.
*Supilti tešlą į kepimo formą, išteptą riebalais, ir kepti 45-55 min 175 laipnių temperatūroje. Ar iškepė galima patikrinti dantų krapštuku - įsmeigus jį į kepinį ir ištraukus, jis turi likti švarus.
*Ištraukus iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti kepimo formoje ir tik tada išimti iš formos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą