Tai štai receptukas(šaltinis:http://www.mazylioreceptai.lt/receptai/paprasti-meduoliniai-sausainiai/):
Reikės:
*400 g miltų;
*100 g. sviesto;
*5 šaukštai rudojo cukraus;
*4 šaukštai medaus;
*1 kiaušinis;
*1 a. šaukštelis kepimo miltelių;
*2 a. šaukšteliai meduolių prieskonių.
Eiga:
1.Medų ištirpinkite karštoje vonelėje. Kai jis atvės, sumaišykite medų, kiaušinį, cukrų ir kambario temperatūros sviestą.
2. Pilkite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius, viską gerai pamaišykite,
kai nebesimaišys, minkykite rankomis ir dėkite tešką 30 minučių į šaldytuvą.
3. Atvėsusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite apie 0,5 centimetro lakštą.
4. Spauskite formeles ir dėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą.
5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 12 minučių.
3. Atvėsusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite apie 0,5 centimetro lakštą.
4. Spauskite formeles ir dėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą.
5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 12 minučių.
Jei norėsite sausainius papuošti, jums reikės:
*5 šaukštų cukraus pudros;
* 1 kiaušinio baltymo;
* 0,5 a.šaukštelio citrinos rugšties.
Eiga:
Cukraus pudrą po truputį įmaišyti į kiaušinio baltymą. Sumaišius 0,5 arbatinio šaukštelio vandens su citrinios rūgštimi, išmaišyti su cukraus mase. Viską maišyti tol, kol masė pasidarys pakankamai tiršta, kad galėtumėte užtepti ant sausainio ir masė nenubėgtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą