penktadienis, gruodžio 11, 2015

Japoniškas pyragas be miltų

Jau antrą kartą, kai tik grįžtu namo penktadienį, taip iškepu ką nors saldaus. Hmmm... Reikėtų gal tai padaryti kaip tradicija :D. Žodžiu šiam kartui susiradau pyrago receptą. Šiaip gaminimas nebus sunkus tiems, kurie moka gerai išplakti kiaušinių baltymus. Prisipažinsiu, man baltymų išplakimas nelabai sekasi, tad ir mano pyraga truputi gavosi sukritęs, bet skonio tai nepakeitė. O kas dėl skonio, tai jis labai primena varškės apkepą, kas gana keista, nes varškės šiame pyrage nė kvapo, bet yra minkštas lyg koks sufle :D

Jums reikės tik triejų ingredinetų:

*3 kiaušinių;
*120 g baltojo šokolado;
*120 g "Philadelphia" tipo sūrio (natūralaus skonio).

Eiga:

*Šokoladą sulaužyti, dėti į dubenį ir ištirpinti virš verdančio puodo. 
*Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Prieš tai kiaušinius reikėtų palaikyti šaldytuve, kad išplakti baltymai būtų tvirtesni. Baltymus labai gerai išplakti mikseriu, kol susidarys tvirta puta – ji turi nekristi apvertus dubenį.  
*Po to į šokoladą reikia įmaišyti sūrį, nukelti nuo garų puodo ir įmaišyti trynius. Į šią masę atsargiai įmaišyti trečdalį plaktų baltymų. Po to įmaišyti visus likusius baltymus. 
*Kepimo popierių ištepti aliejumi ar sviestu, iškloti juo maždaug 15 cm skersmens kepimo skardą, suformuoti bortelius (na aš kepiau silikoninėje formoje, tada nereikia tiek vargti su kepimo popieriumi). Supilti tešlą, lengvai pakratyti skardelę, kad pasišalintų oro burbuliukai.  
*Dėti ant didesnės skardos, į ją įpilti karšto vandens. Jeigu jūsų skarda – su nuimamais šonais, reikėtų tvirtai apjuosti ją keletą kartų folija, kad į vidų nepribėgtų vandens.
*Dėti į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepti 170 laipsnių temperatūroje, po to dar 15 minučių – 160 laipsnių temperatūroje. Išjungus kaitinimą palikti pyragą pastovėti orkaitėje 15 minučių. 

*Išėmus reikia dėti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.

Beje receptas paimtas iš http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/japoniskas-pyragas-be-miltu-receptas-plinta-tarsi-virusas.htm

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą