Jums reikės tik triejų ingredinetų:
*3 kiaušinių;
*120 g baltojo šokolado;
*120 g "Philadelphia" tipo sūrio (natūralaus skonio).
Eiga:
.
*Šokoladą sulaužyti, dėti į dubenį ir ištirpinti virš verdančio
puodo.
*Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Prieš tai kiaušinius reikėtų palaikyti šaldytuve, kad išplakti baltymai būtų tvirtesni. Baltymus labai gerai išplakti mikseriu, kol susidarys tvirta puta – ji
turi nekristi apvertus dubenį.
*Po to į šokoladą reikia įmaišyti sūrį, nukelti nuo garų puodo ir
įmaišyti trynius. Į šią masę atsargiai įmaišyti trečdalį plaktų baltymų. Po to
įmaišyti visus likusius baltymus.
*Kepimo popierių ištepti aliejumi ar sviestu, iškloti juo maždaug 15 cm
skersmens kepimo skardą, suformuoti bortelius (na aš kepiau silikoninėje formoje, tada nereikia tiek vargti su kepimo popieriumi). Supilti tešlą, lengvai pakratyti
skardelę, kad pasišalintų oro burbuliukai.
*Dėti ant didesnės skardos, į ją įpilti karšto vandens. Jeigu jūsų
skarda – su nuimamais šonais, reikėtų tvirtai apjuosti ją keletą kartų folija,
kad į vidų nepribėgtų vandens.
*Dėti į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepti 170 laipsnių temperatūroje,
po to dar 15 minučių – 160 laipsnių temperatūroje. Išjungus kaitinimą palikti
pyragą pastovėti orkaitėje 15 minučių.
*Išėmus reikia dėti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
Beje receptas paimtas iš http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/japoniskas-pyragas-be-miltu-receptas-plinta-tarsi-virusas.htm
Beje receptas paimtas iš http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/japoniskas-pyragas-be-miltu-receptas-plinta-tarsi-virusas.htm
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą