penktadienis, lapkričio 27, 2015

Niaaaam... keksiuuuukai...

Būna kartai labai užsinoriu ko nors saldaus: sausainių ar kokio pyrago (spėju ne man vienai tai būna). Ta štai ir šiandien taip ekspromtu grįžus pas tėvus sumąsčiau iškepti keksiukų. Šį receptą turiu jau labai senai (net nepamenu kokioje internetinėje svetainėje radau jį) ir labai jį mėgstu nes jis labai paprastas ir visus ingredientus galiu namuose rasti bet kada (prisipažinsiu, tingiu eiti į parduotuvę dėl vieno produkto :D ). Šis receptas man patinka ir tuom, kad net ir neįdėjus jokio įdaro, pats keksas tikrai skanus. Šį kartą nusprendžiau padaryti trijų rūšių keksiukus: su kakava riešutais ir šokoladu, su bananu, su avietėmis ir kakava. Keksiukai gavosi tikrai skanūs.

Štai receptas:

Reikės:
*90 g. kambario temperatūros sviesto (tiesą sakant aš šiek tiek pakaitinu jį, kad ištirptu, bet jokiu būdu neužvirinu);
*100 g cukraus;
*185 g miltų;
*1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
*2 kiaušinių;
* apie 110 ml pieno (priklauso nuo tešlos tirštumo);

Eiga:
Sviestą ir cukrų ištrinti iki purios masės, mušti po vieną kiaušinį. Atskirai sumaišius kepimo miltelius su miltais, sumaišyti su sviestine kiaušinių mase. Tada pagal tešlos tirštumą įmaišyti ir pieno. Tešla turi lengvai varvėti nuo šaukšto, tačiau nepadarykite jos per skystos. Supylsčius tešlą į formeles (nepripilkite pilnų, nes tešla iškils), kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, tol kol įsmeigus pagaliuką jis liks sausas.

Kad įdomiau būtų, kaip jau minėjau, aš dar į keksiukus pridėjau bananų, aviečių, riešutų ir šokolado. Galite sugavoti bet kokį įdarą arba daryti be jo. Iš tokio kiekio tešlos man gaunasi apie 19 keksiukų, žinoma tai priklausys nuo jūsų formelės dydžio ir to, kiek į ją prikrėsite tešlos.

Tikiuosi ir jums keksiukai bus labai skanūs. Sėkmės kepant juos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą