penktadienis, spalio 16, 2015

Nealkoholinis tiramisu desertas

Mėgstu kartas nuo karto pagaminti kokį desertą ar iškepti kokį tortą. Pirmasis mano įrašas bus apie desertą, kurį kogero mėgsta kiekvienas kavos mylėtojas. Visai neseniai buvo mano mamos gimtadienis. Žinau, kad jai patinka tiramisu desertas, tad nusprendžiau pirmą kartą pagaminti jį pati. Internete radau gana nemažai įvairių šio deserto receptų, pateiksiu jums tą, pagal kurį gaminau. Desertas buvo tikrai skanus.


Desertui reikės:

*damų pirštelių;
*500 g maskarponės sūrio;
*500 g grietinėlės;
*150 g cukraus (aš naudojau 100 g);
*juodos kavos;
*1 pakelis grietinėlės standiklio.

Eiga:

*Pataisome puodelį juodos kavos. Įdėjau 3 arbatinius šaukštelius su kaupu kavos ir 2 šaukštelius cukraus. Kava turėtų būti stiproka, bet labiau vadovaukitės savo skoniu. Viso puodelio kavos neprireiks, reikės mažiau nei pusės. Kavą paliekame atvėsti.
*Kol kava vėsta, šiek tiek paplakame grietinėlę (apie 1-2 min), supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Į išplaktą grietinėlę sudedame maskarponės sūrį, supilame cukrų ir gerai išmaišome.
*Pradedame sluoksniuoti. Man geriausiai atrodė susloksniuoti viską torto kepimo formoje. Maniškė yra 25 cm skersmens. Formoje išdėliojame damų pirštelius (aš sunaudojau 13). Pirštelius sulaistome kava, tik neprilaistykite per daug. Galiausiai ant pirštelių uždedame kremą ir papuošę (aš apibarsčiau kakava ir uždėjau aviečių), padedame į šaldytuvą 12 valandų.
Turėkite omenyje, kad tai desertas, o ne tortas, tad pjaustant ir dedant į lėkštutes reikia elgtis atsargiai. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą