Mėgstu kartas nuo karto pagaminti kokį desertą
ar iškepti kokį tortą. Pirmasis mano įrašas bus apie desertą, kurį kogero
mėgsta kiekvienas kavos mylėtojas. Visai neseniai buvo mano mamos gimtadienis.
Žinau, kad jai patinka tiramisu desertas, tad nusprendžiau pirmą kartą
pagaminti jį pati. Internete radau gana nemažai įvairių šio deserto receptų,
pateiksiu jums tą, pagal kurį gaminau. Desertas buvo tikrai skanus.
Desertui reikės:
*damų pirštelių;
*500 g maskarponės sūrio;
*500 g grietinėlės;
*150 g cukraus (aš naudojau 100 g);
*juodos kavos;
*1 pakelis grietinėlės standiklio.
Eiga:
*Pataisome puodelį juodos kavos. Įdėjau 3
arbatinius šaukštelius su kaupu kavos ir 2 šaukštelius cukraus. Kava turėtų
būti stiproka, bet labiau vadovaukitės savo skoniu. Viso puodelio kavos
neprireiks, reikės mažiau nei pusės. Kavą paliekame atvėsti.
*Kol kava vėsta, šiek tiek paplakame
grietinėlę (apie 1-2 min), supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki
standumo. Į išplaktą grietinėlę sudedame maskarponės sūrį, supilame cukrų ir
gerai išmaišome.
*Pradedame sluoksniuoti. Man geriausiai atrodė
susloksniuoti viską torto kepimo formoje. Maniškė yra 25 cm skersmens. Formoje
išdėliojame damų pirštelius (aš sunaudojau 13). Pirštelius sulaistome kava, tik
neprilaistykite per daug. Galiausiai ant pirštelių uždedame kremą ir papuošę
(aš apibarsčiau kakava ir uždėjau aviečių), padedame į šaldytuvą 12 valandų.
Turėkite omenyje, kad tai desertas, o ne
tortas, tad pjaustant ir dedant į lėkštutes reikia elgtis atsargiai. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą